lauantai 5. lokakuuta 2013

Venetsia - travel thoughts

Olin elokuussa matkailemassa ympäri Italiaa kolmisen viikkoa. Matkareitti oli Venetsia-Bologna-Parma-Firenze-Rooma. Matka oli niin pitkä, että ajattelin jaotella matkan postauksiin kaupungeittain, jottei tule aivan mahdotonta kuvaräjähdystä tänne.

Tänään ajattelin jakaa ajatuksia Venetsiasta. Venetsia on luultavasti yksi Italian kauneimpia kaupunkeja, mutta se on myös yksi suosituimpia turistikohteita. Mikäli et kestä välkkyviä salamavaloja tai tungosta, se ei ole kaupunki sinulle. Minut kuitenkin Venetsia hurmasi kauniilla kaduillaan ja kanaaleillaan, turistitungos ei minua haitannut. Venetsiassa vaikutti vallitsevan paljon rennompi ja letkeämpi ilmapiiri kuin muissa Italian kaupungeissa joissa olen käynyt. 

Venetsia on aika kallis kaupunki yöpyä ja syödä, joten suosin itse siellä ollessani eväsretkiä ja hieman kauempana turistinähtävyyksistä olevia ruokapaikkoja. Eräs edullinen pastaravintola Alfredo's (linkki) jäi erityisesti mieleen, jossa sai ottaa mukaan rasiallisen ruokaa ja mennä istumaan läheisen kanaalin varrelle ja nauttia annos istuskellen varpaat vedessä kondoolien lipuessa ohi. Siellä istuessa oli vaikea kuvitella idyllisempää paikkaa lounaalle.

Shoppailua en juurikaan suosittele Venetsiassa, Fireneze tai Bologna ovat paljon oivallisempia vaihtoehtoja siihen. Tietysti Venetsiasta löytyy muun muassa H&M, Gas, Kiko, Bata, Guess. Uniikimpia tavaroita sieltä on melko vaikea löytää ainakaan kohtuullisella hinnalla.

Nähtävyyksistä tärkeimmät ovat omasta mielestäni St. Mark's Basilica ja Rialton silta. Eniten ehkä nautin kuitenkin pienten kanaalien katselusta klassisen musiikin tahdissa. Suosittelen myös käymään   kuuntelemassa I Musici Venezianin (linkki) barokkia ja oopperaa Rialton sillan läheisyydessä olevassa Scuola Grande di San Teodoro:ssa.

Yöpyminen Venetsiassa on kallista, mutta mielestäni se kannatti. Kaksi yötä riitti Venetsiassa vallan mainiosti.Grand Canal:ia pitkin veneellä


St. Mark's Basilica


Mango-gelatotuorepuristetut ananasmehut 


Alfredo's:issa syömässä.
Näkymä Rialton sillalta
Trenitalian junassa Matkalla Bolognaan-Rosa-Veera

4 kommenttia:

 1. Oi oot ihanan ruskea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) yritin kyllä kesän vältellä aurinkoa töissä, mutta jonkun verran väriä kuitenkin tarttui :)

   Poista
 2. Tää oli tosi kiva postaus :) täällä innolla odotetaan postausta seuraavasta kaupungista ;) nimimerkillä italian reisaua suunnitteleva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höhlä, mulla bloggailu jäi tossa syksyllä vähän väliin, postaukset on kyllä tulossa jossain vaiheessa, vaikka saattavatkin olla hieman myöhässä sulle :)

   Poista